Beginpagina / Home_nl / Wie zijn we / Onze internationale dimensie

Een internationaal netwerk

Om de vergoedingen van werken die in het buitenland geëxploiteerd worden te verzekeren, beschikken SACD en Scam over delegaties in Nederland, Luxemburg, Monaco en canada. Daarnaast ontwikkelen ze bilaterale relaties met een groot aantal buitenlandse vennootschappen waarmee ze wederkerigheidsovereenkomsten hebben getekend.

De strijd voor fatsoenlijke creatieomstandigheden voor auteurs kan niet op locaal vlak alleen gevoerd worden. Zo liggen politieke, economische en juridische dossiers ten voordele van auteurs ter tafel bij de Europese Unie en bij de Wereldhandelsorganisatie.

Daarnaast zijn er tal van andere debatten met multinationals en andere grote cultuurbedrijven of -instellingen waarbij alleen een internationaal collectief optreden zin heeft.

Om die redenen onderhandelen SACD en Scam met Europese en internationale instellingen om het auteursrecht te verdedigen en te promoten in een omgeving in volle verandering. Hiervoor slaan ze de handen in elkaar met buitenlandse vennootschappen en nationale vakverenigingen, om uit te nodigen tot een wetgeving die de auteurs en hun werken beschermt.

SACD, Scam en SOFAM maken eveneens deel uit van talrijke internationale netwerken ter bescherming van het auteursrecht, hetzij rechtstreeks, hetzij via de centrale zetel in Parijs.

Linken