Beginpagina / Home_nl / Actueel / Auteurs in de kijker / IKL: SACD-leden in de prijzen

Van 4 tot 11 december vond in Leuven de 16e editie van het Internationaal Kortfilmfestival plaats. 250 kortfilms uit 28 landen passeerden de revue en het festival kon een opmerkelijke stijging van buitenlandse gasten noteren.

Op zaterdag 11 december sloot het festival af met de uitreiking van de prijzen, en ook dit jaar werden SACD-leden bekroond: In de Vlaamse Kortfilmcompetitie sleepte Gilles Coulier met zijn Paroles de Prijs van de Jury in de wacht; Rachel Lang kreeg in de Europese Kortfilmcompetitie een eervolle vermelding voor Pour toi je ferai bataille; de Prijs van het Publiek voor beste animatiefilm ging naar Evelyn Verschoore voor Memee.

Ook de VAF-Wildcards werden op deze slotavond toegekend: Scam-leden Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes (Because we are here)en Annabel Verbeke (Les enfants de la mer/mère) kunnen met de steun van VAF een nieuw documentaireproject realiseren.

De SACD-Prijs van de Jury in de Europese Kortfilmcompetitie ging naar de Deen Lars Kristian Mikkelsen voor zijn kortfilm The Coach.

Linken